Praktyczne wdrażanie dokumentacji GMP, GHP, HACCP, ISO 9001, ISO 22000 – pełnomocnik jakości
Informacje o szkoleniu
ZAKRES I ADRESACI SZKOLENIA:
Praktyczne wdrażanie dokumentacji systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwa żywności oraz pełnienia funkcji pełnomocnika jakości dla kadry kierowniczej i pracowników firm branż: rolno -spożywczej, gastronomicznej, handel i dystrybucja żywności oraz instytucji edukacyjnych prowadzących działalność w obszarze związanym z żywieniem
CZAS TRWANIA:
2 dni (16 godzin)
TERMIN SZKOLENIA:
24 – 25 lutego 2018 r.
RAMOWY PROGRAM SZKOLENIA:
- Filozofia jakości (podejście do jakości w łańcuchu żywnościowym)
- Prawo żywnościowe
- GHP, GMP, HACCP
- ISO 9001 i ISO 22000
- Dokumentacja systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności
- Praktyczne tworzenie dokumentacji bezpieczeństwa żywności
- Praktyczne wdrażanie dokumentacji bezpieczeństwa żywności
INFORMACJE DODATKOWE
Uczestnicy otrzymują certyfikat „Pełnomocnika Jakości systemów GMP, GHP, HACCP, ISO 9001,
ISO 22000”.
MIEJSCE SZKOLENIA
Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Przemyślu
TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ:
do 20 lutego 2018 r.
CENA: 475,00 zł
Przy zgłoszeniu przez jeden podmiot (firma/instytucja) powyżej 2 pracowników cena wynosi: 450,00 zł/osoba)
Opłatę za szkolenie należy wnieść na konto bankowe uczelni nr: 82 2030 0045 1110 0000 0249 0850
z dopiskiem „opłata za szkolenie PWD” , w terminie do 20 lutego 2018 r.
ZAPISY PROWADZI :
Centrum Edukacji Ustawicznej PANS
- Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 1E,
37- 700 Przemyśl
pokój 3.46 (II piętro)
tel.: 16 735 52 12
e – mail: ceu@pansp.pl
SPOSÓB PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ:
Formularz zgłoszeniowy można dostarczyć:
- drogą elektroniczną na adres: ceu@pansp.pl,
- pocztą tradycyjną na adres Centrum Edukacji Ustawicznej PANS w Przemyślu,
- osobiście Centrum Edukacji Ustawicznej PANS w Przemyślu (od poniedziałku do piątku
w godz. 10.00 – 15.00)
OFERTA SPECJALNA SZKOLEŃ ZAMKNIĘTYCH:
Oferujemy również szkolenia zamknięte dla firm/instytucji na preferencyjnych warunkach
i w uzgodnionych terminach. Cena szkolenia uzależniona jest od liczebności grupy. Minimalna liczba uczestników 20 osób.
Wszelkich informacji udziela Centrum Edukacji Ustawicznej PANS od poniedziałku do piątku
w godz. 10.00 – 15.00.
Wdrażanie i audytowanie GMP, GHP, HACCP, ISO 9001, ISO 22000
Informacje o szkoleniu
ZAKRES I ADRESACI SZKOLENIA
Szkolenie w formie wykładów i warsztatów uczące wdrażania systemu zarządzania jakością produkcji i bezpieczeństwa żywności dla kadry kierowniczej i pracowników firm branż: rolno – spożywczej, gastronomicznej, handel i dystrybucja żywności oraz instytucji edukacyjnych prowadzących działalność w obszarze związanym z żywieniem.
CZAS TRWANIA:
2 dni (16 godzin)
TERMINY SZKOLEŃ:
- 10 – 11 marca 2018 r.
- 24 – 25 marca 2018 r.
RAMOWY PROGRAM SZKOLENIA:
- Filozofia jakości (podejście do jakości w łańcuchu żywnościowym)
- Prawo żywnościowe
- Zagrożenia
- GMP, GHP
- HACCP
- Dokumentacja systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności
- ISO 9001 i ISO 9002
- Audytowanie GHP, GMP, HACCP
- Audytowanie ISO 9001 i ISO 22000
INFORMACJE DODATKOWE
Uczestnicy otrzymują certyfikaty ukończenia szkolenia: „Wdrażania i audytowania GMP, GHP, HACCP”, „Wdrażania i audytowania ISO 9001” oraz „Wdrażania i audytowania ISO 22000”.
MIEJSCE SZKOLENIA
Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Przemyślu
TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ:
- do 2 marca 2018 r. (na szkolenie w terminie 10 – 11 marca 2018 r.)
- do 16 marca 2018 r. (na szkolenie w terminie 24 – 25 marca 2018 r.)
CENA: 475,00 zł
Przy zgłoszeniu przez jeden podmiot (firma/instytucja) powyżej 2 pracowników cena wynosi: 450,00 zł/osoba)
Opłatę za szkolenie należy wnieść na konto bankowe uczelni nr: 82 2030 0045 1110 0000 0249 0850
z dopiskiem „opłata za szkolenie WiA” , w następujących terminach:
- do 2 marca 2018 r. (na szkolenie w terminie 10 – 11 marca 2018 r.)
- do 16 marca 2018 r. (na szkolenie w terminie 24 – 25 marca 2018 r.)
ZAPISY PROWADZI :
Centrum Edukacji Ustawicznej PANS
- Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 1E,
37- 700 Przemyśl
pokój 3.46 (II piętro)
tel.: 16 735 52 12
e – mail: ceu@pansp.pl
SPOSÓB PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ:
Formularz zgłoszeniowy można dostarczyć:
- drogą elektroniczną na adres: ceu@pansp.pl,
- pocztą tradycyjną na adres Centrum Edukacji Ustawicznej PANS w Przemyślu,
- osobiście do Centrum Edukacji Ustawicznej PANS w Przemyślu (od poniedziałku do piątku
w godz. 10.00 – 15.00.)
OFERTA SPECJALNA SZKOLEŃ ZAMKNIĘTYCH:
Oferujemy również szkolenia zamknięte dla firm/instytucji na preferencyjnych warunkach
i w uzgodnionych terminach. Cena szkolenia uzależniona jest od liczebności grupy. Minimalna liczba uczestników 20 osób.
Wszelkich informacji udziela Centrum Edukacji Ustawicznej PANS od poniedziałku do piątku
w godz. 10.00 – 15.00.